Marko Čadež Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Udruženje "Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije" ocenilo je da je reizbor Marka Čadeža za predsednika Privredne komore Srbije (PKS) "nelegitimno", jer se izglasano na Skupštini PKS o čijem održavanju članovi nisu bili obavešteni. Zbog svega navedenog smatraju i da novi-stari predsednik PKS treba da podnese ostavku.

„Mehanizam odabira predsednika PKS je netransparentan i predstavlja malverzaciju u cilju izigravanja prava privrednika i preduzetnika da učestvuju u odabiru rukovodstva“, smatraju u tom „Zaštitniku preduzetnika“, piše Nova ekonomija.

Ovo udruženje građana dodaje da je u suprotnosti sa Ustavom, Zakonu o Privrednoj komori i Zakonu o udruženjima to što se privrednici smatraju članovima samo kad treba da se plaća članarina, ali se ne smatraju članovima kad treba da se bira rukovodstvo PKS.

„S obzirom na to očekujemo da Marko Čadež podnese ostavku, da se proces odabira rukovodstva PKS uredi u skladu sa zakonima i interesima domaćih privrednika i preduzetnika i da se stavi na javnu raspravu inicijativa Udruženja Forum privrednika Čačak da se regionalnim Privrednim komorama vrati status pravnih lica“, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO Zašto naprednjaci masovno podnose ostavke na lokalu?

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare