Foto: Shutterstock

Poreska uprava Srbije primila je ukupno 34.753 prijave za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana za 2021. godinu, koji plaćaju građani koji su lane zaradili više od 3.268.224 dinara, odnosno više od trostruke prosečne godišnje zarade, objavljeno je na sajtu Poreske uprave (PU).

Najčešća prijavljivana zanimanja su menadžer, direktor, inženjer, ekonomista, pravnik, dok je 91 odsto prijavljenih obveznika muškog pola.

Građanin koji je poreznicima prijavio najveće prihode tokom prošle godine zaradio je 2,115 milijardi dinara, što je gotovo 18 miliona evra, ili oko 1,5 miliona evra mesečno.

Najviše prijava podneto je u Beogradu, od građana sa teritorije koju pokriva Odsek za koordinaciju poreske kontrole Beograd (ukupno 22.978 prijava), zatim u Novom Sadu (7.010 prijava) i u Kragujevcu (2.740 prijava), objavila je Poreska uprava.

Od sto najvećih prijavljenih prihoda, 69 odsto su obveznici iz Beograda (88 su domaći državljani, a 12 su strani državljani).

Poreske prijave se podnose u papirnom i u elektronskom obliku. Elektronskim putem, preko portala Poreske uprave, primljeno je 43 odsto prijava, piše Nova ekonomija.

BONUS VIDEO Kuršumlija: Štrajkom glađu do neisplaćenih plata

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar