Foto: Promo

"Hip Bio" sok od jabuke – 200 mililitara namenjen odojčadi i maloj deci, s rokom upotrebe do 31. oktobra 2023. povučen je sa tržišta uz obrazloženje proizvođača da određene serije proizvoda sadrže metalne čestice. Oglasila se i kompanija "Hip" koja kaže da su sporne pojedine flašice koje su bile puštene na tržište Poljske, ali da je preventivno sok povučen i sa našeg tržišta.

Potrošači mogu jednostavno da vrate proizvod navedene serije u prodajni objekat. Naravno, novac će Vam biti vraćen sa ili bez računa, ističu iz kompanije „Hip“.

O povlačenju soka sa tržišta Srbije uvoznik je obavestio Ministarstvo zdravlja.

U našu zemlju je, inače, uvezeno 6.636 komada soka od jabuke spornog lota, a u maloprodaju je stiglo 5.257 komada, dok je u skladištu uvoznika još 1.379 komada.

Uvoznik je 27. avgusta na svom sajtu objavio obaveštenje za potrošače o opozivu proizvoda sa uputstvom da mogu da vrate sporni proizvod i da će im novac biti nadoknađen.

Kompanija HIP: Sporne pojedine flašice koje su bile puštene na tržište Poljske

Oglasila se i kompanija „Hip“ koja kaže da se mera povlačenja odnosi samo na flašice „Hip Bio“ soka od jabuke 200 mililitara sa rokom trajanja do 31. oktobra i brojem proizvodne serije LA98967.

„Ove informacije možete naći na rubu poklopca. Povlačenje se ne odnosi na ostale flašice ‘Hip’ bio soka od jabuke 200 mililitara“, navodi se u saopštenju.

Ističu da je „razlog za povlačenje proizvoda prisutnost veoma malih metalnih čestica u pojedinim flašicama iz proizvodne serije (LA98967), koje su bile namenjene za tržište Republike Poljske“.

„Istraga je jasno pokazala da su u pitanju samo pojedine flašice date serije, koje su bile puštene na tržište Republike Poljske. ‘Hip’ želi da naglasi: ostali međunarodni proizvodi iz iste proizvodne serije, sa istim lot brojem nisu pod uticajem ovog odstupanja u kvalitetu. Proizvodi date serije (LA 98967) su prilikom uvoza kontrolisani od strane Granične sanitarne inspekcije i laboratorijska ispitivanja su tom prilikom pokazala da proizvod ispunjava propisane uslove i da je bezbedan za upotrebu“, ističu.

Međutim, u cilju odgovorne zaštite potrošača i kao preventivnu meru za dobrobiti naših mališana, „Hip“ je odmah povukao navedene proizvode sa tržišta Srbije.

„Potrošači mogu jednostavno da vrate proizvod navedene serije u prodajni objekat. Naravno, novac će Vam biti vraćen sa ili bez računa. Izvinjavamo se za bilo koju vrstu neprijatnosti koja je izazvana ovim događajem“, zaključuje se u saopštenju kompanije „Hip“.

***
BONUS VIDEO – Povučen udžbenik zbog hrvatskog, bosanskog i crnogorskog: Politika ili filologija?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar