Foto:Shutterstock

Jedini domaći proizvođač akumulatora, kompanija Black Horse FAS iz Sombora potpisala je tokom ove godine ugovor o saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka (FTN) iz Novog Sada koji će omogućiti studentima završnih godina da stiču znanje i iskustvo i razvijaju se kao inženjeri u toj kompaniji koja je počela da posluje pozitivno.

Pročitajte još:

Ugovor je, uz potpunu finansijsku stabilizaciju, porast broja zaposlenih i povratak na tržište najveći rezultat kompanije tokom 2022. godine, objavila je agencija Beta.

„Posle višegodišnjeg turbulentnog iskustva sa različitim investitorima, Black Horse je stao na noge sa novim vlasnikom, CEI Industries iz Češke, nakon čega može u potpunosti da se posveti daljem razvoju“, rekao je direktor kompanije Petar Miljković.

Ocenio je da je ove godine počeo povratak te kompanije na tržište, a istakao da očekuje da sledeće godine taj povratak dobije pun zamah.

akumulator
Foto: Shutterstock

„Ono što je do sada urađeno jeste da je napravljena servisna mreža, koja će nam, pre svega, omogućiti da ostvarimo zacrtanu dinamiku rada i da pokušamo sledeće godine da vratimo deo tržišta koji je pripadao Black Horse-u“, rekao je Miljković, i precizirao da misli da tržište Adriatic regiona.

Naveo je da misli na tržište Adriatik regije i da je do sada potpisano više od 40 ugovora sa lokalnim predstavnicima prodaje.

Najavio je i da će kompanija „posle dugog niza godina“ iskazati pozitivne finansijske rezultate.

Petar Miljković Foto: Aleksandar Jovanović

„To znači da je put oporavka dao rezultate, da je kompanija stabilizovana i da postoje finansijski elementi koji omogućavaju da firma krene novim investicionim ciklusima ka budućnosti“, rekao je Miljković.

Investicioni ciklus je, prema njegovim rečima, već započeo u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije, fondovima za razvoj i bankama, a Miljković je rekao da kompaniju očekuje intezivan rad na dobijanju integrisane dozvole koja je zakonski obavezna do kraja 2024. godine, prenela je Beta.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar