Foto: Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, potpisala je danas sa direktorom „Puteva Srbije“ Zoranom Drobnjakom i direktorom kompanije "Čajna Šandong" u Beogradu Džang Đančaom komercijalni ugovor vredan 158 miliona evra o projektovanju i izgradnji brze saobraćajnice od Iverka do Lajkovca i regulaciji reke Kolubare. Potpisivanju komercijalnog ugovora prisustvovala je i ambasadorka NR Kine u Beogradu, Čen Bo.

Izgradnjom ove saobraćajnice Valjevo i čitava okolina dobiće direktnu vezu sa auto-putem „Miloš Veliki“ i ovim je uspunjeno još jedno obećanje dato građanima. Sastavni deo ovog projekta je i potpuno uređenje reke Kolubare i vodotokova, što će sprečiti dalja plavljenja ovog dela Srbije.

Ukupna dužina deonice je 18,3 km, a početak radova planiran je za 17. juni. Na trasi će se nalaziti 25 objekata, 2,5 km mostova i jedna petlja. Finansijer projekta je Vlada Republike Srbije, investitor „Putevi Srbije“, a radove će izvoditi kineska kompanija „Čajna Šandong“, u skladu sa državnim sporazumom Srbije i Narodne Rebublike Kine.

Brza saobraćajnica Iverak-Lajkovac predstavlja poprečnu vezu u putnoj mreži Srbije i povezaće delove Bosne i Hercegovine sa auto-putem „Miloš Veliki“ i Koridorom 10 i projektovana je za brzinu do 100 km/čas.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare