Foto: Shutterstock

Ministri turizma i informisanja Husein Memić i Mihailo Jovanović potpisali su danas Sporazum o poslovnoj saradnji dva ministarstva u cilju izrade softverskog rešenja „E-vaučer“, koje će omogućiti da se celokupan proces dodele vaučera realizuje elektronskim putem.

„E-vaučer“ će biti jedina adresa na koju će se podnositi prijave za dodelu vaučera za subvencionisano korišćenje smeštaja u Srbiji, dostavljanje vaučera, kao i za postupak refundacije za ugostitelje, saopštilo je Ministarstvo turizma i omladine.

Cilj te aktivnosti je da se ubrza, pojednostavi i olakša podnošenje prijava za dodelu i korišćenje vaučera, što će dodatno podstaći razvoj domaćeg turizma.

Pročitajte još

Kreiranje novog softverskog rešenja i njegovo testiranje biće obavljeno tokom ove godine, a puštanje u rad sistema „E-vaučer“ planirano je u 2025. godini.

Sporazum će omogućiti i unapređenje rada Centralnog informacionog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma „E-turista“ koji predstavlja jedinstvenu bazu svih smeštajnih kapaciteta u Srbiji.

BONUS VIDEO Šta je iza dugačkih redova za turističke vaučere?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar