Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Svi radni i tehnološki procesi i sve usluge građanima u Pošti Srbije normalno funkcionišu, uprkos najavama obustave rada od strane sindikata "Sloga", rečeno je Tanjugu u Pošti Srbije.

U Pošti Srbije navode da je reč o manjinskom, politizovanom sindikatu, i dodaju da su pravi razlozi obustave rada bili delom politički, a delom radi prikrivanja malverzacija članova tog sindikata protiv kojih se vodi i krivični postupak.

„Ističemo da rukovodstvo Pošte Srbije vodi kontinuirani socijalni dijalog sa svim sindikatima u preduzeću, uz stalnu razmenu informacija i konstruktivnu saradnju o pitanjima od značaja za finansijski i materijalni položaj zaposlenih, što je dovelo do značajnih poboljšanja uslova rada i traženog povećanja zarada zaposlenih u 2022, a sa tom praksom uz dobre rezultate planiramo da nastavimo u ovoj, ali i sledećoj godini“, navode iz Pošte Srbije.

Ističu da je rukovodstvo na sastanku 1. marta, osim pitanja vezanih za zarade, predstavnike sindikata obavestilo i o realizaciji njihovih zahteva za poboljšanje uslova rada, podsećaju da su nova dostavna vozila počela da stižu u decembru prošle godine, da danas stiže 100 mopeda, a do kraja meseca još 924, dok se nove uniforme očekuju sredinom marta.

„Imajući u vidu da je ispunjen zahtev zaposlenih za povećanje zarada u 2022. i da su preduzete mere na poboljšanju uslova rada, regulisano pitanje dobiti, zaposleni u Pošti Srbije su prozreli političke namere i odbili da u njoj učestvuju na poziv bivšeg predsednika Samostalnog sindikata poštanskih radnika, Zorana Pavlovića“, kaže v.d. direktora JP „Pošta Srbije“ Zoran Ðorđević.

Dodaje i da je Pavlović izbačen iz tog sindikata i da je prema informacijama koje u Pošti imaju podneta i krivična prijava zbog zloupotrebe službenog položaja i krađe sindikalnih para namenjenih radnicima Pošte, kao i da on sa svojim saradnikom Stefanom Mitrovićem stoji iza poziva na današnju obustavu rada.

On je naveo i da ovakvi potezi štete zaposlenima i imidžu Pošte Srbije i pokazuju želju sindikata “Sloga“ da obustavom smanje zaradu preduzeća, smanje udeo u tržištu i time onemoguće redovnu isplatu plata.

„Haos je jedino okruženje koje oni poznaju i u kome žele da vladaju, a na njihovu žalost, radnici to znaju“ kaže Ðorđević i dodaje da se nastavlja modernizacija preduzeća i povećavanje dobiti čime se obezbeđuje bolji standard i veće plate.

Jutros je u Pošti Srbije, prema rečima predsednika sindikata Sloga Stefana Mitrovića počela samoorganizovana obustava rada od strane zaposlenih, koja izgleda tako što su radnici, njih između 100 i 200, došli na posao, upisali se da su prisutni i obavestili svoje rukovodioce da su u obustavi rada, tj. da će biti na radnim mestima ali da neće obavljati svoje poslove.

BONUS VIDEO Štrajk poštara u Takovskoj, traže povećanje plate i bolje ugovore

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare