Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

Komorski investicioni forum zapadnobalkanske šestorke danas je na sednici Upravnog odbora u Tirani osnovao Poslovni savet koji će pratiti otklanjanje prepreka za uspešnije privredjivanje unutar regiona i sa EU, saopštila je Privredna komora Srbije (PKS).

Poslovni savet će, u ime 400.000 kompanija koje okuplja zajednička regionalna komora, predlagati mere koje će privrednicima olakšati poslovanje i smanjiti troškove.

„Osnivanjem Poslovnog saveta u čijem sastavu su vlasnici i menadžeri 16 velikih poslovnih sistema, obezbedićemo još aktivnije učešće poslovne zajednice u izgradnji zajedničkog regionalnog tržišta i jedinstvene investicione destinacije na Zapadnom Balkanu i uspostavljanju čvršćih regionalnih ekonomskih relacija“, rekao je predsednik PKS Marko Čadež.

Foto: Promo

Poslovni savet će biti savetodavno telo zajedničke regionalne komore i njegova snažna podrška u zastupanju interesa i predloga poslovne zajednice pred vladama regiona.

„Iniciraćemo redovne, kvartalne sastanke sa predsednicima, premijerima i resornim ministarstvima, na kojima ćemo, na osnovu informacija sa terena i analiza, iznositi inicijative i predloge za brže otklanjanje barijera uspešnijem poslovanju i regionalnom povezivanju kompanija pojedinačno i privreda u celini“, najavio je Čadež.

Dodao je da je potrebna pomoć kompanijama i investitorima u regionu tokom pandemije, kao što je inicijativa „zelenih linija“ za lakši prelazak granica zaposlenih na poslovima u regionu.

„Od brzine kojom se budemo dogovarali i dogovore sprovodili, otklanjali barijere za medjusobno poslovanje i izgradnju zajedničkog tržišta, zavisiće i brzina oporavaka privreda regiona od posledica pandemije“, rekao je Čadež.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar