Foto:TANJUG/ JAROSLAV PAP

Program Moja prva plata biće realizovan preko portala mojaprvaplata.gov.rs i na tom mestu će privrednici, na jednostavan način, bez dodatnih dokumenata, moći da oglase slobodne pozicije u svojim kompanijama, a mladi ljudi, sa srednjom, odnosno visokom stručnom spremom moći da pronađu svoje prvo radno mesto.

Privrednici će na ovom portalu moći da oglašavaju slobodne pozicije do 25. septembra, a potom će, od 1. oktobra, mladi moći da konkurišu na date pozicije.

„Ovaj portal je neka vrsta male berze, koju nadgleda Nacionalna služba za zapošljavanje i ona će odobravati pozicije. Vlada Srbije će pomoći tako što će zaposleni preko ovog portala dobijati 20.000, sa srednjom stručnom spremom, odnosno 24.000 dianra sa visokom“, kaže direktor Kancelarije za IT i e-upravu Mihajlo Jovanović.

Navodi da cela procedura aktiviranja profila kompanije i oglašavanja slobodne pozicije traje nekoliko minuta.

„Prirvednici mogu da oglase svoje slobodne pozicije, nije potrebno da prilažu bilo kakva dokumeta, već je potrebno samo da ovlašćeno lice kompanije da aktivira profil. Ovlašćeno lice, takođe, može i drugu osobu da ovlasti da aktivira profil kompanije i oglasi slobodne pozicije, a cela ta procedura oglašavanja traje par minuta“, kaže direktor Kancelarije za IT i e-urpavu Mihajlo Jovanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare