Foto:EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Poreska uprava Srbije izmenila je način rada zbog pandemije i vanrednog stanja, poziva građane da koriste elektronske servise, pismeni podnesci samo u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu.

Poreska uprava Srbije preporučuje građanima da tokom trajanja vanrednog stanja zbog pandemije koronavirusa koriste elektronski servis ePorezi, zatim elektronski način komuniciranja putem mejla, kao i usluge telefonskog Кontakt centra umesto poseta organizacionim jedinicama Poreske uprave.

Kontakt centar će raditi svakog radnog dana od 8h do 18h.

Elektronski servisi ePorezi radiće nesmetano i u narednom periodu, moći će da se predaju elektronski potpisani obrasci poreskih prijava, prati status poslatih prijava, ima uvid u stanje na računima i dobiju e-uverenja.

Poreska uprava je omogućila elektronski način komunikacije sa poreskim obveznicima otvorivši posebne mejl adrese za prijem podnesaka elektronskim putem. Spiskovi elektronskih adresa za prijem podnesaka elektronskim putem objavljeni su na sajtu Poreske uprave i vidno istaknuti u formi obaveštenja na objektima svih organizacionih jedinica Poreske uprave.

Za neposredan prijem podnesaka, ukoliko za tim postoji potreba, radiće pisarnice Poreske uprave u Beogradu, Novom Sadu,Kragujevcu i Nišu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram