Srpski košarkaš Vladimir Štimac pre dva dana optužio je kompaniju Milenijum tim, koja se dovodi u vezu sa Srpskom naprednom strankom, da hoće da bespravno kopa preko njegovog zemljišta.

„Veliki pozdrav za Milenijum tim! To sto hoćete bespravno da mi kopate posred moje zemlje i stavljate cevi za gasovod a znate i sami kuda projekat prolazi, ja vam sigurno neću dozvoliti. Ako ste mislili da ću da prećutim i da se nekoga plašim, a toliko sam dao ovoj zemlji mislim da ste pogresili. To sto ste rekli mom bratu da ćete vi da dovedete privatno obezbeđenje i da mu onda bude bog u pomici, e ja vam sad kažem, ajde da vidim da mu fali dlaka sa glave. Posle svega što sam uradio za ovu zemlju dao sve što sam mogao i pomagao na sve načine. Ovo sigurno neću dozvoliti, pa da mi je poslednje u životu, pogotovo ne na ovakav način na koji to pokušava da se uradi. Sve sam dao za Srbiju, da li će ovako na ovaj način da mi se vrati to ćemo videti. Od nikoga ukrao, sve zaradio svojim krvavim radom i trudom. U sledecem tvitu ću objasniti kako se preti mom bratu i kako su pokušali da urade na neviđeno. Sve se dešava danas u toku dana“, napisao je Štimac i najavio novo obraćanje, u kome će objasniti ko je i kako navodno pretio njegovom bratu.

U međuvremenu, oglasila se i kompanija Milenijum tim.

Izvor: Nova.rs
Izvor: Nova.rs

Konačno, jutros je stiglo to dva dana čekano „pojašnjenje“ Vladimira Štimca.

„Znate me kakav sam na terenu i pored terena i dodajte na sve to još 200% da znate koliko emocija me obuzme kada se nešto dešava u mojoj porodici – a ovde sam pričao u svoje ime da, ali i u ime jos 3 porodice koje se bore za isti cilj. Ne kalkulisem kao mnogi koji postizu stvari diplomatskim putem, ne čekam da se strasti smire pa da reagujem jer se ne plašim da kažem šta mislim. Ali sam koliko impulsivan i iskren toliko i čovek koji je u stanju da razume i prihvati sve sto je ispravno i tačno i ponovo kaze ako nešto nije u redu i nije ispravno. Sada pokušavam da shvatim celokupnu situaciju sa mnogo strana i dok sve ne bude jasno do kraja neću se izjašnjavati o tome, ali kad sve bude razjašnjeno takođe ću vam jasno i glasno reći kako stvari stoje, bez straha ili bilo čega sličnog. I kao što znate ja nisam protiv dobrih stvari koje se u našoj zemlji dešavaju, uvek ću da podržim sve pozitivno, sve što je u korist našeg naroda i našeg napredovanja, gradnju saobracajnica, gasovod, borbu protiv nasilja, bolje obrazovanje naše dece…bez bilo kakve obojenosti. I neću nikad ćutati ni ako bi možda bilo pametnije, ako ne smatram da je ćutanje moralno najbolji izbor. I da vam kažem još nešto, vaša podrška – svih vas i onih koji printscreenuju moje tvitove (što da ne) – daje mi uvek vetar u ledđa. Nema zemlje do Srbije i nema nigde ljudi kao naših ‘sunce tuđeg neba neće vas grijat ko što ovo grije grki su tamo zalogaji hleba gde svoga nema i gde brata nije’! Živeli“, napisao je Štimac.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare