“Krenuli smo, cilj nam je da do sutra stignemo u Beograd”, izjavio je za Nova.rs Milan Milošević iz Rače, jedan od organizatora protesta poljoprivrednika. On kaže da očekuju “prepreke” na putu i da se zbog toga poljoprivrednici pojedinačno “probijaju” kroz svoje opštine, kako bi stigli na lokaciju na kojoj će formirati kolonu traktora za odlazak u Beograd i protest ispred Skupštine Srbije zakazan za 18h.

Lokaciju i satnicu šumadijski poljoprivrednici ne žele da otkrivaju i za sada je samo njima poznato odakle će i kada, organizovano traktorima krenuti za Beograd, rekao je za Nova.rs Milan Milošević iz Rače.

On je otkrio da su odlazak za Beograd potvrdili poljoprivrednici iz Kragujevca, Rače, Batočine i Lapova, te da imaju najave da će im se, kako kaže, usput priključiti poljoprivrednici iz mesta kroz koja budu prolazili.

Mlošević kaže i da ima nezvanične informacije da su pojedini poljoprivrednici dobijali pritiske da ne učestvuju u protestu, pa su zbog toga, navodi on, pribegli strategiji da ne otkrivaju puteve kojima će ići.

Milan Milošević Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

“Ja sam lično već krenuo ka tajnoj lokaciji. Plan nam je da se iz naših opština ‘izvučemo’ inkognito i pojedinačno i da se nađemo na jednom mestu gde ćemo formirati kolonu. Krenuli smo danas, a cilj nam je da sutra u 18 sati budemo ispred Vlade Srbije u Beogradu. Ne znamo šta nas sve čeka na putu, zato i krećemo ranije, da u slučaju da nas spreče, možemo da pronađemo alternativne puteve kojima bismo stigli u Beograd”, rekao je Milošević kakav im je plan, bez otkrivanja previše detalja.

On kaže i da “neće ćutati” ukoliko budu zaustavljeni na putu.

“Ukoliko ne budemo imali nikakve šanse da put nastavimo dalje, ako nas zaustave, na tom mestu ćemo ostati dok ne smislimo strategiju kako da stignemo do Beograda. Nama je cilj Beograd, samo želimo da stignemo do Vlade Srbije. Ako budemo sprečeni u tome, obavestićemo javnost gde smo zaustavljeni i ko nas je zaustavio”, izneo je Milošević deo planova.

U velikom buntu srpskih poljoprivrednika koji je počeo u utorak 16. maja, učestvuju i šumadijski poljoprivrednici. Oni su u Rači imali miran protest koji je trajao tri sata. Nisu blokirali saobraćajnice, već su svoje traktore parkirali na proširenju puta koji spaja Raču i Topolu. Nakon toga, organizovali su i protestnu vožnju centralnim ulicama u Rači.

BONUS VIDEO: Poljoprivrednici na blokadi u Kikindi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare