Mleko Foto:EPA/ABIR SULTAN

Pokrajinski Sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dodelio je danas sedam ugovora korisnicima koji su dobili sredstva za nabavku opreme i mašina za preradu mesa i mleka na poljoprivrednim gazdinstvima u Vojvodini.

Ugovore je dodelio podsekretar Aleksandar Panovski, koji je istakao da je kroz odobrene projekte dodeljen iznos od 10,6 miliona dinara za ovu namenu, saopštila je Pokrajinska vlada.

„Cilj konkursa je da se poboljša kvalitet mesa i mleka, poveća stočni fond, proširi asortiman novim proizvodima, pomogne brendiranju proizvoda i poveća ukupni životni standard na selu i ruralnim područjima. Nastojimo da uposlimo domaćinstva još više, da im omogućimo lakši proboj na tržištu i time omogućimo stabilnije poslovanje“, rekao je Panovski.

Dodao je da Sekretarijat ovaj konkurs realizuje od 2016. godine, te da je do sada dodeljeno više od 130 miliona dinara za prerađivanje mesnih i mlečnih proizvoda na teritoriji Vojvodine, dodaje se u saopštenju.

Korisnici su istakli da su im ovi podsticaji značajni, jer samostalno ne bi mogli da obezbede neophodnu opremu za proizvodnju.

PROČITAJTE JOŠ

„Dobijena sredstva će, između ostalog, biti utrošena na nabavku komora za čuvanje mesa u preradi suhomesnatih proizvoda, ledomata, kao i opreme za proizvodnju polutvrdih sireva“, dodaje se u saopštenju.

BONUS VIDEO Sve manje stoke u Srbiji: Seoska gazdinstva u Šumadiji odustaju od uzgoja krava i svinja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar