Foto:Južne vesti

Brza prekvalifikacija bivših radnika Geoksa za rad u Teklasu u Vladičinom Hanu krenula je u ponedeljak 9. avgusta, javlja portalu InfoVranjskih izvor među nekadašnjim radnicima ugašene italijanske fabrike obuće u Vranju.

Po ovom izvoru, nekoliko desetina radnika Geoksa našlo se na urgentnoj prekvalifikaciji u pogonima Teklasa u Vladičinom Hanu koji proizvode autokablove za potrebe automobilske industrije, piše portal InfoVranjske.

„Prva obuka u postupku prekvalifikacije trajala je oko osam sati, nije bilo lako, jer koliko do juče obućari prinuđeni smo da se prekvalifikujemo za rad u autoindustriji, sasvim drugačijoj grani, ali moramo, egzistencija je u pitanju“, objašnjava izvor portala.

Izvor InfoVranjskih naglašava da nije lako ni putovati svakodnevno do 26 kilometara udaljenog Vladičinog Hana.

„Ali od 5. avgusta smo bez posla u Geoksu koji je u postupku likvidacije“, navodi sagovornik portala.

Podsećamo, radnici Geoksa su na kućne adrese dobili otkaze ugovora o radu, pa im sledi prijavljivanje u Nacionalnoj službi za zapošljavanje gde ih u naredna tri meseca čeka isplata zakonom predviđene nadoknade.

Portal podseća da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom nedavnog boravka u Vladičinom Hanu, a u razgovoru sa menadžmentom Teklasa , uspeo je da dogovori zapošljavanje 200 radnika Geoksa u hanskim pogonima tirskog preduzeća.

Spiskovi za zapošljavanje u Teklasu prave se, kako tvrdi portal InfoVranjske – isključivo u SNS-u.

„To su partijski poslušnici, oni će prvi dobiti posao. Pošto ovo nije javni sektor, može i malo familijarnih veza, ili, kao što je uvek do sad i bilo – ko si koga ima“, jasan je izvor InfoVranjskih.

Pratite nas i na društvenim
mrežama:

Facebook

Twitter

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar