Dejan Stanković, zgrada, projekat
Foto: Promo/EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Nova građevinska investicija Dejana Stankovića, proslavljenog fudbalera i trenera "Crvene Zvezde", koja bi trebalo da bude izgrađena u neposrednoj blizini Trga Slavija dospela je u žižu javnosti, nakon čega su Dragan Ruvarac, direktor firme Stefial-Maison Royale, čiji je suvlasnik Dejan Stanković, i arhitekta Ivan Rašković objasnili o kakvom kompleksu je reč.

Nakon što je Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio rani Javni uvid povodom izrade plana detaljne regulacije bloka između ulica Nemanjina, Svetozara Markovica, Kralja Milana, Kralja Miutina i posto je investitor, firma Stefial-Maison Royale, pokrenula postupak izrade elaborata za izgradnju kompleksa na lokaciji između ulica Svetozara Markovića, Kralja Milana, Kralja Milutina i parka Manjež, interesovanje javnosti je ogromno. Tako se pojavila i fotografija makete koja je predstavljena kao idejni projekat pomenutog kompleksa.

Povezane vesti:

Dragan Ruvarac, direktor firme Stefial-Maison Royale, čiji je suvlasnik Dejan Stanković, objašnjava šta je zapravo u planu.

„Tačno je da planiramo da uradimo ekskluzivan kompleks koji će biti jedan od simbola Beograda. Maketa ne predstavlja idejni projekat, već samo radnu studiju za potrebe investitora. Za detaljnije objasnjenje kako će izgledati objekat, prava adresa je Društvo Arhitekata Beograda koje je sprovodilac javnog međunarodnog konkursa za predmetni prostor“, kaže Ruvarac.

Profesor Ivan Rašković, predsednik Drustva arhitekata Beograda da se o konačnom izgledu kompleksa odlučivati putem konkursa.

„Ovih dana će se upravo i raspisati Javni međunarodni anketni arhitektonsko urbanistiki konkurs za dobijanje koncepta buduće morfologije bloka između ulica Nemanjina, Svetozara Markovica, Kralja Milana i Kralja Milutina i parka Manjež. Formiran je međunarodni žiri koji ce izabrati najbolja rešenja. Ocekujemo da veliki broj eminentnih stranih i domaćih arhitekata uzmu ucesće u ovom konkursu, jer je interesovanje ogromno. Mi ćemo izabrati najbolje rešenje, koje će poslužiti kao osnov za izradu planske dokumentacije, koja će definisati na koji način će pomenuti blok biti izgrađen“, objasnio je Rašković.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar