Foto: N1

Privredna komora Srbije (PKS) saopštila je danas da će ukupan izvoz radne i zaštitne obuće i odeće za specijalne namene u Rusiju, samo preko distributera "Etalon", premašiti pet miliona evra u 2022. godini, a u toku su i pregovari o projektima zajedničke proizvodnje obuće u Rusiji i otvaranja kompanije i proizvodnje zaštitne odeće u Srbiji.

Povodom zatvaranja međunarodnog sajma „Bezbednost i zaštita na radu“ u Moskvi, PKS je navela da osim odeće i obuće za specijalne namene, veliki je potencijal za dečju obuću proizvođača iz Srbije na ruskom tržištu.

Ruski poslovni partner, uvoznik i distributer za region Rusije i bivšeg SSSR „Etalon“ iz Moskve već uvozi i distribuira proizvode sedam srpskih kompanija.

Direktor Predstavništva PKS u Moskvi Dejan Delić poručio je da su distibuteri iz svih regiona Rusije, ali i iz Kazahstana, Kirgistana i Belorusije potvrdili premium kvalitet srpske obuće, zainteresovanost krajnjih kupaca i pozitivne reakcije nakon nošenja.

On je istakao da će ruski medicinari, apotekari, rudari, šumari, lovci, ribolovci, planinari, profesionalci i rekreativci nositi srpsku obuću kompanija „Leon“ Šabac, „Tigar obuća“ Pirot i „KS System“ Novi Sad.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar