Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Privredna komora Srbije je u saradnji sa Gradom Beogradom nastavila akciju pomaganja i zahvaljujući donacijama dezinfikovano je oko 140 privatnih domova za stara lica, rekao je danas sekretar Udruženja za hemijsku industriju Dragan Stevanović.

„Tri firme Farmalogist, Stigma, Sarantis su donirale sredstva za dezinfekciju tih objekata. Uz sredstva za dezinfekciju, donirana su i mehanička sredstva, setovi za šićenje i sve ono što je nephodno kako bi se jedan prostor adekvatno očistio“, rekao je Stevanović.

Pročitajte još:

Prema njegovim rečima, na identifikaciji najslabijih karika u lancu protiv COVID-19 locirani su najveći problemi i oni kojima je pomoć najpotrebnija.

„Do ove akcije ne bi došlo da u Srbiji ne postoje društveno odgovorne firme koje su solidarne i koje doniraju u raznim akcijama“, dodaje Stevanović.

Sve kompanije koje su bile u mogućnosti, kako kaže, preorijentisale su svoje poslovanje i prilagodile se novonastaloj situaciji koju je uzrokovao COVID-19.

„Uglavnom sve kompanije koje pripadaju hemijskoj industriji, počele su da proizvode biocidna sredstva za dezinfekciju. Tu nam dosta pomaže i Ministarstvo za zaštitu životne sredine koje vrlo brzo registruje biocidna sredstva, koje se mogu u što kraćem roku proizvesti i upotrebiti. Dakle svi oni koji su mogli da uposle sve svoje kapacitete, učinili su to i usmerili svu svoju proizvodnju ka dezinfekcionim sredstvima, za kojima je tržište trenutno veoma gladno“, istakao je Stevanović.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram