Foto: Promo

Do kraja nedelje očekuje se da privrednici objedine predlog kriterijuma za korišćenje kredita Fonda za razvoj uz povoljnije uslove otplate, izjavila je danas sekretar Udruženja turizma Privredne komore Srbije (PKS) Tijana Maljković.

Prema njenim rečima, predstavnici turističkih agencija, nautičkog turizma, ugostitelji, hotelijeri, kategorizovanog privatnog smeštaja, organizatori događaja i vodiči dostaviće specifičnosti i predloge povoljnosti za kredite i finansijsku pomoć za svoje delatnosti, na osnovu kojih će biti kreiran predlog ministarstvima finansija i privrede.

„Podsticajne mere države svi vide kao ključne da bi ugostiteljski sektor ponovo beležio rast, jer su i mali ugostiteljski objekti poput barova i kafića, kao i veći, poput restorana, ekstremno pogođeni, s obzirom na meru zabrane okupljanja koje je i dalje na snazi“, rekla je Maljković, saopštio je PKS.

Prema njenim rečima, ministarstva turizma i finansija voljna su da nađu najbolja rešenja kratkoročnih mera koje bi omogućile preživljavanje turističkom i ugostiteljskom sektoru i očuvanje radnih mesta.

„Takođe, neophodne su i dodatne mere pomoći i podrška za najugroženiji sektor, tako da će se narednih dana i o tome pregovarati sa predstavnicima Vlade“, kazala je Maljković.

Iz PKS podsećaju da je počela i prijava za dodatnih 400.000 turističkih vaučera za putovanja u Srbiji koji će pomoći privatnom kategorizovanom smeštaju, etno domaćinstvima i hotelima da popune kapacitete.

Prvi put ove godine vaučere mogu da koriste i studenti, a u ponudu su uključeni i smeštajni kapaciteti u Beogradu i Novom Sadu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar