PKS: Besplatna platforma za onlajn razmenu dokumenata

Biznis 15. apr. 202011:21
Podeli:
Foto: Promo

U cilju podrške privredi i lakšeg poslovanja otežanog trenutnom krizom zbog pandemije virusa COVID-19, kreatori Verto platforme omogućili su besplatno korišćenje inovativne onlajn platforme za brzu razmenu dokumenata od značaja u poslovanju, prvenstveno faktura, ugovora i otpremnica.

Verto je inovativna platforma za sigurnu i efikasnu razmenu dokumenata, koja zamenjuje tradicionalne načine isporuke, uz uštedu vremena i troškova za kompanije, koje je realizovano uz podršku Privredne komore Srbije (PKS).

Ovo rešenje unapređuje, odnosno potpuno zamenjuje procese štampe, potpisa, skeniranja, skladištenja, slanja i kompletnog upravljanja dokumentima, saopštila je PKS.

Na godišnjem nivou, javne i privatne institucije u Srbiji štampaju između jednog i pet miliona dokumenata.

Prosečan trgovinski lanac proizvede 2,5 miliona dokumenata godišnje, pri čemu, samo za štampu, trošak iznosi 150.000 evra.

„Celokupno upravljanje, obrada i slanje dokumenata, pored finansijskih, stvara i dodatne izazove – otežano, dugogodišnje arhiviranje obimne dokumentacije, smanjenu produktivnost zbog spore obrade i pretrage dokumenata uz naporan manuelni rad, kao i narušavanje životne sredine, usled ogromnih količina materijala“, kažu u PKS.

Efikasnost isporuke dokumenata neretko je spora i neuspešna: organizacije nemaju adekvatnu potvrdu o isporuci, zbog čega ne mogu biti sigurne da je pošiljka dospela na pravo mesto.

Verto platforma kompanijama pojednostavljuje čitave procese upravljanja dokumentima, istovremeno omogućavajući i potvrdu prijema dokumenata.

PKS poziva privrednike da se besplatno registruju na Verto platformu na adresi https://verto.rs/, kako bi olakšali procese slanja i prijema dokumenata, a istovremeno uštedeli najvažnije resurse – novac i vreme.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar