Nakon odmrzavanja cena goriva, Evro dizel i Evro premijum BMB 95 vozači plaćaju 187,70, odnosno 176,30 dinara po litru. Vozači su ovakav ishod očekivali, a sigurni su da se rast cena ovde ne zaustavlja.

Nakon što smo svedočili nezapamćenim gužvama na pumpama širom Srbije, nove cene dovele su do toga da se na beogradskim benzinskim stanicama zaustavi tek po koji automobil. Tačno u 15 časova, kada su na snagu stupile ove cene, promenjene su na svim pumpama.

Prema najnovijoj odluci Ministarstva rudarstva i energetike, Evro dizel skuplji je za 8,7 dinara, dok je za kupce Evro premijuma litar skuplji za 5,3 dinara.

Pojedini vozači nisu obratili pažnju na ovaj drastičan skok cena, jer gorivo toče po već dobro poznatom principu „za hiljadu dinara“. Ipak, čak i ako ne obraćaju pažnju na cene, razlika u litraži je očigledna.

Neki su, s druge ove cene očekivali, a uvereni su da poskupljenju ovde nije kraj.

„Pa šta da vam kažem, u poslednje vreme samo lepe vesti“, prokomentarisala je jedna od mušterija, a na pitanje da li očekuje nova poskupljenja, rekla je uz osmeh da „više ništa ne očekuje“.

BONUS VIDEO Poražavajuća anketa o glasanju: Neću da se mešam u to

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare