Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Odlukom Vlade Republike Srbije, sve beogradske pijace koje se nalaze na otvorenom prostoru, a u sistemu su JKP „Gradske pijace“, počinju sa radom od srede 22. aprila u periodu od 07-15 časova, saopšteno je iz JKP "Gradske pijace" Beograd.

Pijace će raditi svakim danom osim ponedeljka i onih dana kada je na snazi celodnevni policijski čas.

Pijace koje se nalaze u zatvorenom prostoru, kao što su pijaca „Palilula“ i TC „Novi Beograd“, počeće sa radom u utorak 28. aprila 2020. godine, a ne kao što je juče najavljeno u ponedeljak.

„JKP „Gradske pijace“ preduzele su sve mere zaštite u cilju sprečavanja daljeg širenja virusa COVID 19. Sve mlečne hale, pijačni platoi i oprema, očišćene su sredstvima za dezinfekciju, napravljena su propisana rastojanja između zakupaca i postavljene su zaštitne folije kako bi bilo ograničeno biranje proizvoda sa beogradskih pijaca“, navode u preduzeću.

Svi zakupci na pijacama su u obavezi da nose lična zaštitna sredstva za lice i ruke.

Na pijacama će biti obezbeđeni vidno obeleženi posebni ulazi i izlazi, a zaposleni iz JKP „Gradske pijace“ kontrolisaće cirkulaciju ljudi.

„Ovim putem, još jednom molimo sve naše sugrađane koji dolaze na beogradske pijace, da se strogo pridržavaju propisanih mera Vlade Republike Srbije, da drže socijalnu distancu prilikom obavljanja kupovine, a sve u cilju suzbijanja širenja korona virusa, kao i omogućavanja daljeg rada beogradskih pijaca“, navodi se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar