Foto: Mario Naranđa/PIXSELL

Pileće meso za srpsko tržište "Perutnina Ptuj" u celosti se proizvodi u Srbiji, pa nema bojazni za potrošače da bi se proizvodi koji se povlače sa rafova u Hrvatskoj mogli naći u našoj zemlji, potvrđeno je za Nova.rs u ovoj kompaniji.

Hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je da se zbog salmonele iz prodaje povlače odreske pilećeg filea od prsa od 400 grama, „Perutnine Ptuj“, koje je na tržište stavio Lidl.

Reč je o proizvodu LOT broja L 200514, s rokom upotrebe do 23. maja 2020. godine, u kojem je utvrđena bakterija salmonella ser. Enteritidis. Iz prodaje se povlači isključivo proizvod sa ovim podacima.

Kompanija „Perutnina Ptuj“ u Srbiji ima fabriku „Perutnina Ptuj Topiko“ i ceo proizvodni proces je, kako navode, zaokružen u našoj zemlji. Spornih proizvoda nema na tržištu Srbije, a ni „Lidl“ u Srbiji u ponudi nema ovog proizvođača.

„Perutnina Ptuj pileće meso za srpsko tržište proizvodi u svojoj fabrici u Bačkoj Topoli. Proizvodnja u Srbiji se odvija u okviru vertikalno integrisanog ciklusa gde svi procesi počinju, odvijaju se i završavaju u Srbiji. Kompanija Perutnina Ptuj Topiko garantuje potpunu bezbednost i kvalitet svojih proizvoda. Kompanija Pertunina Ptuj Topiko pileće meso ne uvozi iz Hrvatske niti se takva vrsta uvoza planira. Isto tako Pertunina Ptuj Topiko nije dobavljač Lidla pilećim mesom“, potvrđeno je za Nova.rs u sedištu kompanije „Perutnina Ptuj“ u Sloveniji.

U kompaniji „Lidl Srbija“ za Nova.rs kažu da, kada je u pitanju sveže pileće meso, sarađuju sa domaćim dobavljačima.

„Nijedan od njih nije Perutnina Ptuj, tako da u asortimanu Lidl Srbija nema pomenutog proizvoda“, potvrđuju u ovoj kompaniji, dodajuči da u asortimanu, pod svojom robnom markom, „Lidl Srbija“ ima isključivo proizvode od dobavljača koji su sertifikovani po najvišim međunarodnim standardima kvaliteta i bezbednosti proizvoda iz grupe GFSI standarda (kao npr. IFS Food).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare