Dušan Borovčanin Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Dušan Borovčanin, direktor preduzeća EXPO 2027. prestaviće se prvi put srpskoj javnosti otkako je imenovan na ovu funkciju. Borovčanin, naime, prisustvuje ovogodišnjem Kopaonik biznis forumu na kom će jedan panel biti posvećen ovom državnom projektu, za koji je najavljeno da će u njega biti uloženo oko 18 milijardi evra.

Bez ikavog iskustva na velikim projektima, Dušan Borovčanin je imenovan na čelo, za SNS vlast najvažnijeg i njihovog najskupljeg projekta, sa svega tridesetak godina. Na tu poziciju ga je kandidovalo iskustvo u predavanjima na privatnom fakultetu Singidunum, vođenje Kongresnog biroa Turističke organoizacije Srbije i hotela ministra Tomislava Momirovića. Dakle, sa takvim iskustvom Borovčanin će voditi projekat vredan 18 milijardi evra.

Otkako je u novembru 2022. godine Vlada Srbije osnovala preduzeće Expo 2027, a Dušan Borovčanin odabran za direktora, zabeleženo je svega nekoliko njegovih izjava i jedan obilazak radova na kompleksu Expo u pratnji nekoliko odabranih medija.

Borovčanin je, naime, jedan od panelista na ovogodišnjem Kopaonik biznis forumu (KBF) i to će biti prva prilika da šira javnost upozna čoveka koji će voditi jedan od ključnih državnih projekata narednih godina.

Dušan Borovčanin Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Prvog dana KBF biće organizovan specijalni panel „EXPO 2027″: Oblikovanje budućnosti“, a pored Borovčanina, na njemu će govoriti glavni beogradski urbanista Marko Stojičić, predsednik Privredne komore Marko Čadež i ministarka nauke i tehnološkog razvoja Jelena Begović.

Inače, pre nego što je postavljen za direktora preduzeća zaduženog za omiljeni projekat aktuelne vlasti, Borovčanin je bio nepoznat široj javnosti.

Na sajtu Univerziteta Singidunum navodi se da je Borovčanin prodekan za nastavu i docent na Fakultetu za turistički i hotelijerski menadžment i gostujući profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Strazburu.

U njegovoj biografiji navodi se i da od juna 2021. godine obavlja funkciju direktora Kongresnog biroa Turističke organizacije Srbije. Takođe, od februara prošle godine angažovan je na funkciji projektnog menadžera izrade kandidature Beograda i Srbije za Specijalizovani Expo 2027.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, verovatno najinteresantniji podatak iz njegove biografije je da je od novembra 2014. do jula 2015. godine radio kao pomoćnik direktora prodaje u Mona Hotel Menadžmentu.

Na Kopaoniku se trenutno održava 31. po redu Biznis forum, koji traje od 3. do 6. marta.

BONUS VIDEO Počeo Kopaonik biznis forum. Kakva su nam ekonomska predviđanja?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare