Zoran Matiejvić Foto:Privatna arhiva; Vesna Lalić/Nova.rs

Kompanija u vlasništvu dobro poznate porodice Matijević kupila je početkom godine čuveni hotel "Slavija", a Zoran Matijević od tada tvrdi da se namena ovog zdanja neće menjati, a portal Nova.rs otkriva kako će kompleks izgledati.

U januaru ove godine kompanija „Matijević“ i zvanično je postala, kao jedini ponuđač, vlasnik hotela „Slavija“, za koji je platila oko 24,9 miliona evra, a bez obzira na to što su poznati u mesnoj industriji, Matijevići su pre ove kupovine u svom vlasništvu imali pet hotela, te ovaj poslovni poduhvat nije bio iznenađenje.

budući izgled hotela Slavija Foto:privatna arhiva Zorana Matijevića

Javnost mesecima zanima šta će biti sa poznatim hotelom u centru Beograda, a portal Nova.rs otkriva da će on zadržati svoj prepoznatljiv izgled. Konkretno, zgrada visoka 50 metara neće se dograđivati, spratnost će ostati ista, kao i stakleni ulaz u objekat.

budući izgled hotela Slavija Foto:privatna arhiva Zorana Matijevića

Zoran Matijević u razgovoru za Nova.rs kaže da su oni preduzeli sve što je trebalo kako bi dobili sve neophodne dozvole, a očekuju da od nadležnih sva neophodna odobrenja dobiju do kraja godine.

Šta će biti sa hotelom „Slavija“?

Kako je Matijević ranije objasnio za naš portal, postojaće dva hotela – „Slavija luks“ sa četiri zvezdice, i još jedan sa tri, u objekzu koji je većim delom u Makenzijevoj ulici, dok će kula biti poslovna zgrada.

PROČITAJTE JOŠ

Inače, Matijevići su pokušali da kupe hotel „Slavija Lux“ (danas „Slavija Garni“) još 2018. godine i to u postupku koji je pokrenuo javni izvršitelj, ali je prodaja poništena pošto je Privredni sud u Beogradu utvrdio da prethodno mora da se pravosnažno odluči postoji li dug „Slavije“ prema firmi Fil Šar.

Matijevići kupili i autobusku stanicu

Osim hotela, Matijevići su 2021. godine kupili još jedan objekat koji je u jednom trenutku bio u centru pažnje javnosti – autobusku stanicu „ATP Vojvodina“ u Novom Sadu za 2,23 miliona evra.

Reč je o stanici koja je u dogovoru sa gradom Novim Sadom, u vreme kada je na njegovom čelu bila Maja Gojković, bila planirana za glavnu autobusku stanicu, ali do toga nikada nije došlo.

BONUS VIDEO Hotel „Slavija“: Kakva sudbina ga čeka?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare