Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Advokat Radovan Dedijer reagovao je na tekst urednika Nova.rs Milenka Vasovića "Ode i prokop u privatne ruke". Odgovor prenosimo u celosti.

„Obraćam Vam se na osnovu člana 83. Zakona o javnom informisanju i medijima, u svojstvu punomoćnika privrednog društva „Dedijer&Farmer“ d.o.o. Beograd,a  u vezi neistinite informacije u kojoj se ovo privredno društvo u negativnom kontekstu pominje u kolumni autora Milenka Vasovića, objavljene na sajtu nova.rs dana 24.01.2021. godine u 13,41h.

Naime, u tekstu pod naslovom „Ode i Prokop u privatne ruke“ navedeno je:

„Firma, partner srpske države ima jednog zaposlenog, to je direktor Dejan Dedijer, vlasnik i suvlasnik nekoliko firmi u Beogradu. Jedna od njih posluju sa gubitkom (Golf land društvo) druga je bila u postupku likvidacije, treća… Dobro, direktor igra i golf, možda je to ono što je važno za ovaj posao.

Autor ovih redova pripada staroj kosjerićanskoj školi menadžmenta koja bi kompaniji sa ovolikim osnivačkim kapitalom i ovim brojem stručnjaka mogla da ponudi gradnju nadstrešnice za traktore. Pogotovu što direktor ima i firmu Dedijer i Farmer, pa je za očekivati da zna i gabarite traktora.“

Autor kolumne očigledno je propustio da proveri lične podatke o direktoru Dejanu Dedijeru koji je predmt kolumne, jer se ne radi o istom Dejanu Dedijeru koji je suvlasnik i direktor privrednog društva „Dedijer&Farmer“d.o.o. Beograd. Ova dva lica, osim istog imena i prezimena, nemaju bilo kakve poslovne veze i odnose.

Osim što je objavljena informacija o privrednom društvu „Dedijer&Farmer“d.o.o. Beograd i njegovom direktoru neistinita, ona je ujedno i vrlo štetna za ugled i poslovanje ovog privrednog društva, te zahtevam da što hitnije, u skladu sa zakonom, objavite odgovor/ispravku ove informacije.

adv. Radovan Dedijer“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar