Foto: Promo/Shutterstock

Cena bitkoina je tokom 2021. godini porasla preko 100%, dok je samo u oktobru rast bio viši od 30%.

Investiciono društvo “KapitalRS“ iz Beograda, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da preko interneta trguju cenom bitkoina (takozvanim finansijskim ugovorima za razliku, engl. CFD), pripremio je besplatan vodič “Kako trgovati cenom bitkoina”. Vodič je prilagođen svim nivoima znanja i možete ga preuzeti putem linka ispod.

Predsedavajući Federalnih rezervi SAD je 30. septembra izjavio da američka centralna banka ne namerava da zabrani niti sputava kriptovalute.

Foto: Promo/Shutterstock

Vest od 19. oktobra – da će prvi Bitcoin Futures Exchange fond u SAD biti odobren od strane Komisije za hartije od vrednosti SAD (SEC) označio je svojevrsno priznanje američkog regulatora da su kriptovalute neizbežna realnost koju treba institucionalno prihvatiti i podvesti u formalne tokove. To regultorno odbrenje je poguralo cenu bitkoin do najvišeg nivoa.

S druge strane, Bank of America pokrenula istraživanje digitalne imovine koje je pokazalo da su kriptovalute sada već toliko narasle da bi ih institucionalni investitori ignorisali. Investicione banke su odbacile svoj prethodni skepticizam u pogledu kriptovaluta. U novembru je JP Morgan potvrdio svoju prognozu da će bitkoin porasti na 146 hiljada dolara. Citibank predviđa da će prva kriptovaluta ove godine dostići 120 hiljada dolara.

Budućnost kriptovaluta deluje sjajno, barem za sada, jer sve više ljudi želi da ima u vlasništvu kriptovalute, krug poznatih ličnosti koji su u taj domen zakoračili se širi. Rast potražnje, u kombinaciji sa limitiranom ponudom i sve usporenijim tempom rudarenja bitkoina, ukazuju na dugoročni nastavak rasta cene „digitalnog zlata”, kako neki nazivaju bitkoin.