Foto: Promo

Adria Summit, Future of Digital Commerce je regionalni poslovni skup osmišljen sa ciljem da postane vodeća platforma za razmenu ideja, iskustava i kontakata u oblasti digitalne trgovine. Ove godine, Summit će se održati od 3. do 7. maja, na dve lokacije, u Umagu u Hrvatskoj i Portorožu u Sloveniji.

Već drugu godinu za redom, Adria Summit okuplja vodeće lidere i stručnjake iz Adria regiona i šire, koji tokom 2 dana konferencije i vikend druženja, diskutuju o globalnim trendovima koji imaju uticaj na poslovnu klimu u ovim prostorima.

Ako su prošle godine dominirale teme kao što su post-pandemijski oporavak ekonomije, problemi u globalnom lancu nabavke i neočekivani rast inflacije, ove godine se očekuju teme koje se tiču uticaja veštačke inteligencije na digitalno poslovanje, daljih inovacija u tržišnim i poslovnim modelima, moguće bankarske krize i njene posledice na likvidnost firmi, kao i izazova sa kojima se mladi, ali i iskusniji preduzetnici suočavaju na lokalnim tržištima.

Pročitajte još:

Posebnu pažnju, Summit posvećuje inovativnom preduzetništvu kao pokretaču svih promena. Organizovan je poseban segment programa na kome će jedan broj izabranih inovativnih kompanija iz regije, koje su prebrodile početne izazove i dostigle fazu ubrzanog rasta, dobiti priliku da svoja iskustva podeli sa drugim učesnicima, i u prisustvu predstavnika investicione zajednice, od poslovnih anđela, preko venture fondova i privatnog kapitala, do velikih institucionalnih investitora.

Foto: Promo

Namera organizatora je da ukaže na dobre primere i da kroz otvorenu komunikaciju startup zajednice, tehnološko-razvojnih centara, profesionalnih investitora i državnih institucija, utiče na unapređenje ambijenta za razvoj inovativnog preduzetništva sa zajedničkom vizijom naprednijeg i humanijeg društva.

Preko 60 predavača na 8 panela probaće da da odgovore na goruća pitanja ili makar da pokrenu diskusiju, program Adria Summit-a pogledajte ovde, a za isti se prijavite na adriasummit.com.

BONUS VIDEO: O čemu pričaju krupni igrači srpske privrede: Kopaonik biznis forum i da li se bolje vidi sa visine kakva nam je ekonomija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar