Foto: Shutterstock

Prijavljivanje u elektronski registar poljoprivrednih gazdinstava eAgrar počinje danas (20. marta), saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede. U okviru sistema eAgrar svi podaci o domaćinstvu biće na jednom mestu.

Svi poljoprivredni proizvođači mogu da ažuriraju podatke i obnove status svojih poljoprivrednih gazdinstava u eAgrar.

PROČITAJTE JOŠ

Poljoprivrednici mogu da pogledaju uputstva za prijavu na sajtu Ministarstva poljoprivrede http://www.minpolj.gov.rs/ ili sajtu eAgrara https://eagrar.gov.rs/.

„Još jednom pozivamo poljoprivrednike, koji do sada to nisu učinili, da preuzmu parametre za svoj eID broj i da provere i ažuriraju podatke o životinjama u centralnom registru Uprave za veterinu“, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, a prenosi Nova ekonomija.

Poljoprivredne savetodavne stručne službe (PSSS) će pozvati određeni broj poljoprivrednika, po sistemu slučajnog uzorka pozvati, kako bi im pomogli da ažuriraju podatke novi sistem, dodaje se u saopštenju.

Svi poljoprivredni proizvođači moći će da se prijave, od ponedeljka, 20. marta 2023. godine u elektronski registar poljoprivrednih gazdinstava (eRPG), a ukoliko im je potrebna dodatna podrška, mogu da se obrate savetodavnoj službi (PSSS) ili pozivom na broj 0800 106 107, napominju u Ministarstvu poljoprivrede.

BONUS VIDEO Šta eAgrar znači srpskom seljaku?