Foto: Shutterstock

U prvoj polovini godine, prema podacima zrenjaninske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, zabeležena je veća potražnja za profilima koji poseduju stručna znanja, a za rad u drugim gradovima u Srbiji tražili su se stručnjaci medicinske struke.

Kako su naveli u NSZ, u prvih šest meseci ove godine filijala je posredovala u zapošljavanju 1.225 lica sa evidencije nezaposlenih. Inače, u Zrenjaninu je prema njihovim podacima 5.297 nezaposlenih građana.

„Broj lica na evidenciji nezaposlenih se smanjuje, s obzirom na to da je na polugodištu prošle godine u Zrenjaninu bilo  6.952 nezaposlenih, a sad ih je oko hiljadu manje. Najviše je nezaposlenih iz kategorije nekvalifikovanih radnika, a najmanje visokoobrazovanih. Realizovali smo i dva sajma zapošljavanja, u Zrenjaninu i Žitištu, koje je posetilo 2.609  tražilaca posla“, kaže Aleksandra Štrbac iz NSZ Zrenjanin, piše Danas.

A koja su se to zanimanja tražila, navodi se u podužoj listi sačinjenoj na osnovu pregleda svih aktivnosti ove službe i njenih evidencija za prvu polovinu godine, gde stoji da je bila veća potražnja za profilima kao što su prodavci, administrativni radnici, operateri u proizvodnji, medicinske sestre, laboranti i drugo medicinsko osoblje, kuvari, konobari, pomoćni radnici, vozači, magacioneri, komercijalisti, elektrotehničari, radnici obezbeđenja, gerontodomaćice, lekari, nastavnici .

Kroz međuregionalno posredovanje, za rad na lokacijama u Srbiji, bili su traženi lekari i medicinski tehničari, nastavnici nemačkog jezika, ugostiteljski radnici, radnici poljoprivredne struke, komercijalisti, magacioneri.

Za rad u Sloveniji bili su tražen  vozači, vozači teretnih vozila, mehaničari motornih vozila, instalateri.

Bonus video: Kako Linglong bespravno gradi objekte u Zrenjaninu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar