Fabrika kafe u Požarevcu: Investicija od 2,9 miliona evra

Biznis 03. jun. 202010:37 > 11:31
Podeli:
Foto: profimedia.rs

Grad Požarevac ustupio je zemljište u "Severnom bloku industrijske zone", bez naknade kompaniji "Bambi Success" koja će izgraditi fabriku za proizvodnju kafe. Ugovorom je predviđena izgradnja fabrike za proizvodnju kafe u kojoj će raditi 22 radnika. Vrednost investicije je oko 2,9 miliona evra, objavljeno je na sajtu Grada.

Ugovor o otuđenju zemljišta između Grada Požarevca i kompanije „Bambi Success“ DOO Požarevac potpisali su juče zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović i direktor „Bambija“ Aleksandar Miljković.

Pavlović je ovom prilikom rekao da je potpisivanje ovog ugovora znak da politika koju Požarevac vodi na polju lokalnog ekonomskog razvoja daje rezultate.

Foto: profimedia.rs

„Tu pre svega mislim na završetak izgradnje Nove industrijske zone, čiji će prvi stanovnik biti upravo kompanija „Bambi Success“, kao i na obezbeđivanje podsticaja u vidu dobijanja besplatnog zemljišta u saradnji sa Vladom Srbije. Posebno mi je drago što će celu investiciju voditi Požarevljani u saradnji sa grčkim partnerom. Ovo je prva investicija koja će se realizovati u Novoj industrijskoj zoni u Požarevcu, u kojoj su upravo završeni radovi na putnoj infrastrukturi“, rekao je on.

Dodao je da će sa otvaranjem prve fabrike, industrijska zona i praktično početi da funkcioniše.

Ističe da poslednjih meseci raste interesovanje za kupovinom novih parcela, i to od strane sugrađana.

„Očekujemo da će sa povećanjem proizvodnje svoje zaposlenje naći još ljudi i da će ovo biti dodatni signal za privlačenje novih investicija u naš grad“, rekao je Pavlović.

Dodao je da je lokalna samouprava dosta toga učinila kada je u pitanju unapređenje poslovnog ambijenta i izgradnje komunalne infrastrukture.

Pavlović je pohvalio načelnika gradske uprave i njegov tim što su bili operativni i za kratko vreme su realizovali ovaj Projekat, i zahvalio se kompaniji „BAMBI Success“ DOO što je rešila da ovu investiciju realizuje u Požarevcu.

Direktor „Bambi Success“ Aleksandar Miljković rekao je da je izuzetno zadovoljan ovom uspešnom saradnjom, i dodao da su uslovi koje je Požarevac ponudio preko svog ekonomskog plana razvoja bili dobri i da su se zbog toga odlučili za ovaj grad.

On je dodao da očekuje da će uskoro krenuti sa izgradnjom fabrike.

U prvoj fazi izgradiće 1600 m2 fabrike sa planiranim kapacitetom od 200 tona kafe na mesečnom nivou.

Direktor „Bambi Success“ očekuje da u narednoj godini već pređu u drugu fazu, proširenjem na još jednu parcelu i povećnjem proizvodnje a investicija bi tada trebala da premaši tri miliona evra.

Načelnik Gradske uprave Aleksandar Simonović je rekao da je ideja za otvaranje pogona te kompanije u Požarevcu počela pre godinu dana i da je za relativno kratko vreme realizovana.

„Postupak otuđenja zemljišta bez naknade bio je složen, od formiranja parcele, preko donošenja odluke na Skupštini grada Požarevca do saglasnosti Vlade Srbije.

„Bambi Success“ dao je bankarsku garanciju da će sve potpisano biti završeno u kratkom roku“, naveo je.

Simonović je dodao da mu je drago što je ova kompanija nakon predstavljanja privrednih potencijala grada rešila da investira baš u Požarevcu i pored drugih lokalnih samouprava.

Komentari

Vaš komentar