Nikola Vučković Dvanaestogodišnji poljoprivrednik iz mesta Jarkovci
Nikola Vučković Foto: Printscreen/Radio-televizija Vojvodine

Nikola Vučković (12) iz Jarkovaca je đak šestog razreda osnovne škole i jedan je od najmlađih poljoprivrednika u Srbiji. Za razliku od njegovih vršnjaka, koji vreme provode na društvenim mrežama, ovaj dečak se već četiri godine bavi se ratarstvom, povrtarstvom i stočarstvom, za koje kaže da mu je omiljeno.

Sve životinje koje se nalaze u dvorištu porodice Vučković na Nikolu su odavno navikle, pa ih on muze i hrani.

„Ujutru ustanem u pola 7, popijem čaj, uđem u štalu, počistim ispod krava, dam zobanje, perem vime, muzilica. Kad to uradim, onda hranim svinje, onda kod pilića, kokošaka i tako“, nabraja ovaj posabni dečak šta sve stigne da uradi i opisuje kako izgleda njegov prosečan dan, a prenosi Radio-televizija Vojvodine.

Kako kaže, sam je kupio jedno tele od svog novca.

„Prvu kravu (tele) koje sam kupio skupljao sam pare od rođendana i kupio sam je. Uhranio i ona se otelila i sada je krava“, pohvalio se Nikola.

Dok njegovi vršnjaci iz ruku ne ispuštaju mobilne telefone, Nikola ne ispušta muzilicu, kosu i ostale alate kojima se služi svaki ozbiljan poljoprivrednik. Dodaje da za sada ima sve što mu je potrebno kako bi obavljao poslove koje voli, još bi mu samo dobrodošao jedan kombajn.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (6)