Dušan Nikezić Foto: Medija centar Beograd

Predsednik Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić poručio je Zorani Mihajlović da su ona i Aleksandar Vučić najodgovorniji za slom EPS-a.

„Drago mi je što ste se ohrabili da kažete istinu i priznate da je Aleksandar Vučić odgovoran za kolaps energetskog sektora u Srbiji. Vi ste današnjom izjavom potvrdili sve ono što vam godinama govorimo: da EPS vode nestručni partijski kadrovi, da nema strategiju, da falsifikuje izveštaje, da problem sa ugljem traje godinama i da pad sistema nije proizvod bilo kakve Vučićeve „savršene oluje“, već višegodišnjeg javašluka, nerada i isisavanja novca“, rekao je Nikezić.

On je istakao da je tačno da Srbija uvozi struju po najskupljoj ceni u istoriji, „umesto da izvozi i zarađuje ekstra profit kao sve evropske energetske kompanije“.

„Zato sve što ste rekli ukazuje na samo jedan zaključak: Aleksandar Vučić je uz vas najodgovorniji za slom EPS-a, jer je on lično doveo Miću Grčića u EPS i držao ga tamo sve ove godine da bi izvlačio pare preko partijskih firmi, obezbeđivao kapilarne glasove i zapošljavao partijske kadrove. Time je ozbiljno ugrožena nacionalna bezbednost Srbije i zato u vašoj krivičnoj prijavi na prvom mestu mora biti Aleksandar Vučić, pa tek onda Zorana Mihajlović, Mića Grčić i svi ostali u lancu odlučivanja“, zaključio je Nikezić.

Bonus video: Predsednik odbora za finansije Stranke slobode i pravde Dušan Nikezić

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar