Foto:promo

U eri sveopštih poskupljenja, podatak da u Beogradu možete pronaći kvadrat u novogradnji za manje od 2.000 evra - može iznenaditii mnoge. Pretražili smo oglase i za vas izdvojili lokacije gde kvadat možete kupiti po pomenutoj ceni. Od Palilule do Krnjače, preko Mirijeva do Voždovca, ako se dovoljno potrudite - stan je vaš. Prosečna oglašavana cena novogradnje u Beogradu je, kada gledamo celu opštinu, 2348 evra/m2 prema podacima 4zida.rs, a prosečna prodajna cena novogradnje, prema podacima RGZ-a je 1981 evro/m2.

Uroš Jovanović direktor agencije „Art nekretnine“ navodi da postoji jedan deo Palilule oko Omladinskog stadiona gde je cena kvadrata u novogradnji između 1.750 i 1.800 evra.

„Takvu ponudu ima jedna do dve zgrade. U drugim centralnim opštinama po toj ceni je nemoguće nešto naći“. kaže Jovanović.

Jovanović kao jednu od lokacija navodi i Jajince koji pripadaju Voždovcu, upozoravajući da se tamo i dalje malo gradi.

Izvor: 4zida.rs

„Isto tako lokacija Zvezdara – Mirijevo bi mogla da ponudi tu cenu. Napominjem da je i tu ponuda prilično oskudna, ali je moguće naći“, kaže naš sagovornik.

Dodaje da u tom delu Zvezdare, prema njegovim informacijama, treba da počne izgradnja zgrada, gde će se cena kvadrata kretati do 2.000 evra.

Jasmina Gavrilov Dražić ispred sajta 4zida.rs kaže da su jeftiniji kvadrati „oni preko mosta“, što uključuje Ovču, Krnjaču i Borču.

„Opštine Zemun i Zvezdara imaju lokacije gde je kvadrat novogradnje ispod 2000 evra, kao npr. Mirijevo (1698 evra/m2), Zemun polje i Ledine (oko 1500 evra/m2), deo Voždovca (oko naselja Braće Jerković, novogradnja oko 1800 evra/m2, deo Vojvode Vlahovića oko okretnice busa 26, 2000 evra/m2)Qž“, kaže Gavrilov Dražić.

Izvor: 4zida.rs

Kvadrat u zdanju koje se nalazi u Mirijevu u ulici kapetana Miloša Žunića nudi cenu kvadrata od 1.650 evra. U istom naselju, u ulici Slobodana Selenića, cena kvadrata je 1.705 evra.

U kompleksu „Sunnyville premium“ kompleksu na Paliluli, oglašava se jedan stan, čija je cena kvadrata u novogradnji – 1.550 evra.

PROČITAJTE JOŠ

U Nodlovoj ulici na Banovom brdu, kvadrat u novogradnji košta 1.737 evra.

Uspeli smo da pronađemo lokacije koje minimalno prelaze budžet od 2.000 evra po kvadratu.

Reč je o ulicama u Zemunu i Konjarniku. U Ugrinovačkoj cena je 2.046 evra, dok u Bojadžinskoj ulici na Konjarniku možete kupiti kvadrat po ceni od 2.040 evra.

Prosečan kvadrat stana u novogradnji u Beogradu skuplji je za gotovo 700 evra u odnosu na 2019. godinu. Pre tri godine, prosečna cena je bila 1.613 evra dok je, prema najnovijim podacima Republičkog geodetskog zavoda(RGZ) za drugi kvartal tekuće godine, prosek oko 2.304 evra. Na osnovu kupoprodajnih ugovora koji se evidentiraju u RGZ, kvadrat u prestonici se mogao kupiti u rasponu od 600 evra na periferiji grada do 9.545 evra koliko je plaćen najskuplji u Beogradu na vodi.

BONUS VIDEO: Anketa gradnja na Vračaru

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare