Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Marijana Davidović prisustvuju u Surčinu svečanom otvaranju nove fabrike kompanije Nestle za proizvodnju obroka na biljnoj bazi Foto:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Švajcarska kompanija Nestle otvorila je danas u beogradskoj opštini Surčin fabriku za proizvodnju obroka na biljnoj bazi u koju je investirala više od 80 miliona evra.

To je druga fabrika kompanije Nestle u Surčinu i u njoj će biti zaposleno 220 radnika, a njen godišnji proizvodni kapacitet je 12.000 tona hrane.

Sirovine za proizvodnju nabavljaće se iz Srbije, a izvozna tržišta fabrike biće Nemačka, Francuska, Italija, Holandija, Španija i Velika Britanija.

Otvaranju fabrike prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković, ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović, predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić, generalna direktorka Nestle Srbija, Crna Gora, Severna Makedonija Marjana Davidović i direktor kompanije Nestle za jugoistočno evropsko tržište Alesandro Zaneli.

Vučić je rekao da je izgradnja nove fabrike trajala dve godine i da kompanija Nestle nije tražila nikakve podsticaje od države Srbije.

„Za nas je važno da što pre dođemo do jedinstvenog evropskog tržišta, što je prilika za ubrzani rast Srbije“, istakao je on.

PROČITAJTE JOŠ

Dodao je da je Srbije pre 20-30 godina godina ostala bez svojih fabrika hrane i zato je država sprema, jer ima dobru sirovinsku bazu, da daje pomoć investitorima da otvaraju takve fabrike.

„Zadatak Srbije je da obezbedi dobre uslove za poslovanje“, rekao je Vučić.

BONUS VIDEO Zašto rastu cene nekretnina u Surčinu?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar