Branislav Nedimović
Branislav Nedimović Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC

Sa aspekta bezbednosti hrane, Srbija je u mnogo boljoj situaciji nego pre pet-šest godina, izjavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, dodajući da sada u zemlji postoje kapaciteti za proveru bezbednosti namirnica, potpuno opremljene laboratorije i institucije.

Odgovarajući na pitanje novinara na TV Prva o zaraženom osliću koji se nedavno našao na graničnom prelazu Gostun, Nedimović je rekao da je to primer pokušaja kriminalne aktivnosti kao bilo koje druge, ističući da je srpsko tržište bezbedno, prenosi Tanjug.

„Čim budemo eventualno nešto našli, obavestićemo javnost, kao što je to bilo u slučaju nedavnih sladoleda“, naveo je Nedimović.

Pord toga, ministar poljoprivrede je na pitanje o isplatama premija za mleko, a povodom reakcija iz Novog Miloševa da subvencije nisu isplaćene godinu i po dana, poručio da se sa isplatama ne kasni i da bilo kakav propust koji tu nastane, „može biti jedino stvar između proizvođača mleka i mlekare“. „Isplatili smo sve za prvi kvartal, sada se bavimo drugim“, rekao je Nedimović.

Pratite nas i na društvenim
mrežama:

Facebook

Twitter

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar