NALED donirao pakete za najugroženije u Nišu

Biznis 21. maj 202015:32
Podeli:
Foto: TANJUG - JAROSLAV PAP

Pomoć od 1.500 prehrambeno-higijenskih paketa, vredna gotovo dva miliona dinara, koju je putem platforme za donacije Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) obezbedila kompanija Marbo Produkt, dostavljena je danas gradu Nišu.

Paketi su namenjeni romskim domaćinstvima i korisnicima Narodne kuhinje u tom gradu, koje je lokalna samouprava prepoznala kao najugroženije, piše u saopštenju NALED.

Izvršna direktorka NALED Violeta Jovanović zahvalila je kompaniji Marbo, ali i drugima koji su putem NALED platforme obezbedili više od 52 tone hrane za ugrožene.

„Te kompanije bile su i pokretači našeg apela ka Vladi Srbije da se ukine porez na ovakvu vrstu donacija. U Srbiji se godišnje baca oko 250.000 tona hrane, a 99 odsto hrane iz ugostiteljskih objekata završava na deponiji. Ukidanje poreza na donacije hrane bi pomoglo mnogima da se odluče na davanje“, rekla je Jovanović.

Članica gradskog veća zadužena za socijalnu politiku Tijana Đorđević Ilić rekla je da donacija koja je danas stigla u Niš puno znači u periodu kada se svi trude da prevaziđu krizu izazvanu koronavirusom.

„Ova donacija je još vrednija, jer ide onima koji su najugroženiji, a to su, pre svega, korisnici Narodne kuhinje“, navela je Đorđević Ilić.

Komentari

Vaš komentar