Foto: Shutterstock

Na ovogodišnjoj listi najvažnijih poseta Srbiji, najviši državni vrh sigurno bi trebalo da izdvoji majski dolazak Dejvida O‘Salivena, međunarodnog specijalnog izaslanika za nadzor nad sprovođenjem sankcija Rusiji.

Evropska unija i njeni partneri još jednom su Srbiju svrstali u grupu problematičnih zemalja, ovoga puta jer su uočili da smo jedna od onih država preko koje „razni“ pokušavaju da zaobiđu sankcije nametnute Rusiji i tamo dopreme proizvode ili delove koji su na listi sankcija, jer bi mogli da budu upotrebljeni za izradu naoružanja i korišćeni na ukrajinskom frontu, piše Forbes.

Sa sastanaka s Aleksandrom Vučićem i Anom Brnabić do javnosti su stigli samo snimci i slike novinske agencije, kao i saopštenja naše strane, ali ono što je bilo posebno upečatljivo je ozbiljnost, pokeraški pogled i severnoatlantska hladnoća ovog Irca, višedecenijskog karijernog diplomate, koju nije nimalo otopio prepoznatljivi šeretski osmeh predsednika.

Pročitajte još

Na već više puta viđen način, i predsednik i premijerka saopštili su da se preko Srbije ne radi baš ono zbog čega je gost došao i istakli da smo „kredibilan (kod Brnabić i „pouzdan“) partner“ Evropskoj uniji.

Opširnije čitajte na sajtu Forbesa.

BONUS VIDEO Igor Bandović: Srbija ne otvara nijedan novi klaster iz političkih razloga, a to su sankcije Rusiji, vladavina prava i pregovori sa Kosovom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar