Foto:Predrag Petrović

Predstavnici Sindikata Zastava oružje će sutra u Narodnoj skupštini Srbije razgovarati sa narodnim poslanicima iz poslaničkih grupa kako bi ih upoznali sa problemima koji potresaju fabriku Zastava oružje, državnu fabriku koja ove godine obeležava 170 godina postojanja i koja je imala i ima nemerljiv značaj za državu Srbiju, najavljuju iz Sindikalne organizacije kragujevačke fabrike.

„S obzirom na to da smo ušli u drugi mesec krize uzrokovane urušavanjem rukovodnih struktura, kao i odbijanjem da se smeni Nadzorni odbor koji je fabrici naneo velike štete neodgovornim upravljanjem, Štrajkački odbor Sindikata na ovaj način želi da zaštiti fabriku kako se dužom obustava rada ne bi ugrozila ionako niska proizvodnja“, kaže Dragan Ilić, predsednik Sindikalne organizacije Zastave oružje.

Radnici fabrike Zastava oružje danas su po četvrti put održali jednosatni štrajk upozorenja kojim su iskazali neslaganje sa vođenjem politike prema fabrici Zastava oružje AD.

„Zaposleni, svesni situacije u kojoj se naša fabrika nalazi, masovno su podržali aktivnosti Sindikata“, ističu iz Sindikalne organizacije Zastave oružje.

Prethodni štrajkovi upozorenja u Zastavi oružju, zbog nepostavljanja generalnog direktora, održani su 29. decembra prošle i 10. i 17. januara ove godine, piše Danas.

PROČITAJTE JOŠ

Pre dve nedelje predstavnci Sindikalne organizacije Zastve oružje, pozvali su na razgovor Narodne poslanke iz Kragujevca a na razgovor 11. januara njihovom pozivu su se odazvali samo Veroljub Stevanović, iz koalicije Nada, Dalibor Jekić, Stranka slobode i pravde, i Nikola Nešić, ispred koalicije Moramo.

BONUS VIDEO Požar u napuštenoj fabrici „Sutjeska“ u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar