Foto:EPA/PATRICK PLEUL

Ministarstvo poljoprivrede Srbije je saopštilo da je u prvom satu, u petak, kada je počela da radi ePijaca Srbije na internetu poljoprivredno gazdinstvo iz Trstenika prodalo jednu tonu šargarepe.

U istom satu preduzeće koje snabdeva trgovačke lance kupilo je od malih gazdinstava ranog svežeg povrća i mlečnih proizvoda za pola miliona dinara.

U saopštenju se navodi i da se već prvog dana rada elektronske pijace registrovalo 771 proizvođača hrane za takav vid prodaje svoje robe.

Prvog dana na ePijaci je u svakom trenutku bilo po oko 150 korisnika, a jednom i 950, navodi se u saopštenju Ministarstva. U petak je više od 19.000 ljudi posetilo ePijacu, zamenu za tradicionalne pijace i veletržnice koje su u Srbiji zatvorene tokom vanrednog stanja zbog pandemije koronavirusa.

Na elektronskoj pijaci svaki građanin pretragom željenih proizvoda i lokacije proizvođača na interaktivnoj karti Srbije može direktno da poruči robu i potom je dobije na kućnu adresu od samog proizvođača ili pomoću neke od kurirskih službi, bez obzira na to u kom delu Srbije bio, objasnilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram