Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

U trećem kvartalu ove godine broj putnika na Aerodromu "Nikola Tesla Beograd" bio je manji za 77,7 odsto u odnosu na isti period lane i iznosio je 478.000, saopštila je kompanija Vinči Ejports, matična grupacija kompanije Belgrejd Ejport koja upravlja Aerodromom "Nikola Tesla".

Broj putnika u julu je bio manji za 84,1 odsto, a u septembru za 69,7 odsto.

Ukupan broj putnika za prvih devet meseci je iznosio 1.468.000, što je za 68,7 odsto manje nego u istom periodu prošle godine, navodi se u saopštenju.

Komercijalni letovi na beogradskom aerodromu su tokom trećeg kvartala više nego prepolovljeni, pošto ih je bilo 9.972, odnosno 55,5 odsto manje u odnosu na period jul-septembar 2019. godine.

Broj putnika opsluženih na 45 aerodroma u VINCI mreži u trećem kvartalu ove godine bio je manji za 79,1 odsto u odnosu na isti period prethodne godine i iznosio je 15 miliona putnika.

Tokom prvih devet meseci, ukupan broj putnika smanjen je za 67,9 odsto u odnosu na isti period 2019. godine.

Kako se navodi u saopštenju, putnički saobraćaj je zabeležio delimiččan rast tokom letnje sezone, jer su od 15. juna u zemljama Šengena postepeno otvarane granice, a ograničja putovanja su u mnogim državama bila ublažena.

Aerodromi sa kojih se obavljaju prvenstveno turistički i domaći letovi bili su u najboljem položaju usled novonastale situacije u julu i avgustu.

Ovo poboljšanje potrajalo je do septembra, kada su ograničenja putovanja ponovo stupila na snagu, navodi se u saopštenju.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar