Foto: Promo/Mozzart

Kompanija Mozzart obišla jedinu kovid bolnicu koja radi neprestano od početka pandemije, a iz koje je izašlo više od šest stotina izlečenih pacijenata i uručila medicinarima sveže kvalitetne obroke, voće i vitaminske napitke.

Vodeći se uverenjem da su lekari, vojnici i kompletno medicinsko osoblje koje od prvog dana pandemije brine o zdravlju čitave nacije heroji, kompanija Mozzart je pokrenula veliku društveno odgovornu akciju dopremanja svežih obroka i vitaminskih paketa za zdravstvene radnike u kovid bolnicama širom Srbije. Jedna od stanica ovog humanitarnog karavana bio je Vojnomedicinski centar Karaburma, inače jedina kovid bolnica koja radi neprestano od početka pandemije i iz koje iz izašlo više od šest stotina izlečenih pacijenata.

Foto: Promo/Mozzart

Komandant vojne bolnice Karaburma, anesteziolog potpukovnik Ivo Udovičić, podseća da zasposleni u ovoj ustanovi praktično od marta meseca rade u paralelnom univerzumu, u skafanderima i pod punom zaštitnom opremom, i iako su iscrpljeni i nisu koristili godišnje odmore, niko i ne pomišlja na odsustvo sa posla.

„U svoje ime i u ime celog kolektiva vojne bolnice Karaburma želim da zahvalim kompaniji Mozzart, ovo je samo nastavak uspešne saradnje koju imamo sa ovom kompanijom, jer smo od njih već dobili televizore koji su našim lakšim pacijentima pomogli da prekrate vreme do odlaska kući. Ovu donaciju posmatramo kao gest dobre volje, da neko ko nije u obavezi ipak misli nas i na taj način želi da nam pomogne. Sve što nam treba mi imamo i država nam to obezbeđuje, ali ono što nam je potrebno je ljudska solidarnost jer se ovde leče nečija deca, očevi, majke, bake… Mozzart je ovog puta pokazao solidarnost na delu, te da misli na nas i naše pacijente“, saopštio je Udovičić.

Foto: Promo/Mozzart

Iz Mozzarta poručuju da cene sve napore vojnika i svih zaposlenih, i to što na teške zahteve odgovaraju maksimalno odgovorno i profesionalno, u trenutku kada se ne samo naša država, već i cela planeta bore protiv virusa COVID-19.

„Za uspešno i dobro lečenje svih pacijenata zaraženih virusom korona važna je stručnost, požrtvovanje i predanost vojnika i zdravstvenih radnika koji su zaista heroji čitave nacije. Jako je važno da mi pokažemo da mislimo na njih, kao što smo nedavno to radili aplauzima sa balkona i prozora. Stava smo da nas status lidera obavezuje da budemo prvi i kada je odgovornost i humanitarni rad u pitanju, te je naša kompanija u borbi protiv pandemije virusa COVID-19 dosad pomogla sa više od pola miliona evra… U poslednjoj akciji u nizu, iz dana u dan posećujemo medicinare i dopremamo im hranu i vitaminske napitke kako bi se okrepili u napornim smenama, a njihovi osmesi i zadovoljstvo su nam najveća nagrada“, istakao je direktor sektora korporativnih komunikacija u Mozzartu Borjan Popović.

Foto: Promo/Mozzart

Zaposleni kompanije Mozzart posetili su i KC Niš, drugu po veličini medicinsku ustanovu u Srbiji, koja opslužuje čitav jugoistok i jug Srbije, sa oko tri miliona stanovnika. U ovoj ustanovi je zaposleno oko 2300 zdravstvenih radnika za koje je kompanija Mozzart pripremila i dostavila tonu i po vitaminskih paketa. U kovid objektima Kliničkog Centra Niš, hospitalizovano je ukupno 377 pacijenata, među kojima ima i dece.

Zaposleni kompanije Mozzart već su posetili medicinare u KBC Zemun, KBC Bežanijska kosa, zatim požrtvovane zdravstvene radnike u Smederevu, Mladenovcu, Požarevcu, Nišu, Novom Pazaru…

Podršku medicinarima uručenjem vitaminskih paketa pružili su i u beogradskim ustanovama KBC Dragiša Mišović, KBC Zvezdara, te noćnim kovid ambulantama u glavom gradu.

Kako najavljuju iz Mozzarta, ova plemenita misija nastavlja se i narednih dana u brojnim gradovima Srbije, dok se ne posete sve kovid bolnice u našoj državi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram