Foto: Promo

Zašto baltičke zemlje imaju 100 puta više startapa od regiona? Zašto imaju jednoroge? Jedan od njih Viber, odnosno Rakuten biće na www.adriasummit.com, prvoj regionalnoj konferenciji o budućnosti digitalne trgovine, od 5. do 8. maja u hotelu Adriatic, Kempinski u Savudriji.

Hoće li Infobip i Coing, poznat po tajmtrekeru Clockify koji je eksplodirao za vreme korone, izaći na berzu i zvanično postati jednorozi? Zašto je 2 do 5 miliona dolara u San Francisku minimum koji investitori daju startapu i kako doći do njih objasniće Vera Kenehan. Kako gejming utiče na razvoj Internet industrije i koliki je udeo u kartičnom plaćanju?

Beskontaktna plaćanja, fintech aplikacije, soft POS terminali, šta je sledeće, Mastercard zna, hoćemo li čuti? Koliko je teško implementirati plaćanje preko Interneta? Dostava i sharing servisi, gde pa oni idu, koji su izazovi i koliko se koriste i za šta posle korone. Da li ćemo imati prvog robota kuvara na Adria Summitu, hoće li ga Bujas dovesti i šta mu dođe R2D2?

Foto: Promo

Možemo da nastavimo da postavljamo pitanja  na koja ćemo dobiti odgovore ili barem pokušati da saznamo. Oko 70 učesnika programa, očekujemo 300 posetilaca, mnogo medija i nema popularnog Internet striminga, zaželeli smo se staromodnih susreta ljudi, uživo. Dobro, biće snimaka i tekstova ali nije to, to. Možemo li se domoći investicija? Možemo li rasti kao region? Možemo li se bolje povezati? Sve nacionalne asocijacije će biti prisutne i one predstavljaju skoro sve Internet trgovce, a koliko ih je? Ko će biti Amazon u regionu i hoće li se širiti na svet?

Dva dana konferencije i to u najlepšoj sali sa pogledom na more, Piran i Alpe i treći dan za umrežavanje, kroz  turnire golfa, tenisa, vožnju bicikla i nezaobilaznu Istarsku gastronomiju i vina. I na kraju: Možemo li bez Internet striminga?

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar