Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

Eksproprijacija zemljišta za deonicu Novi Beograd - Surčin je pri kraju, a radovi na izgradnji počeće u martu sledeće godine, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Ministar je istakao da ta deonica nije zahtevna zbog dužine, već zbog lokacije, jer će prolaziti kroz naseljeni deo, te zbog toga traži i drugačiji način izgradnje.

Deonica Novi Beograd – Surčin spojiće Beograd sa autoputem „Miloš Veliki“.

„Očekujemo da ćemo krajem prvog kvartala sledeće godine početi sa spajanjem Novog Beograda i Surčina. Inače, ceo taj deo koridora “Miloš Veliki“, od Beograda do Preljine i Požege jeste naš prioritet. Imamo puno posla jer deo Preljina – Požega završavamo sledeće godine“, rekao je Momirović novinarima u Šapcu.

Dužina deonice Novi Beograd – Surčin je 7,9 kilometara, a počeće od raskrsnice ulica Vojvođanske i Dr Ivana Ribara do petlje „Surčin“.

Komercijalni ugovor za tu deonicu potpisan je u avgustu prošle godine između Vlade Srbije, Puteva Srbije i „Čajna komunikejšns konstrakšn kompani“, a vrednost ugovora koja je tada dogovorena je 70,5 miliona američkih dolara.

* * *
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare