Foto: TANJUG/ NIKOLA ANDJIC/ nr

Samo zajedničkim radom lokalne samouprave i Vlade možemo da pokrenemo standard u celoj državi, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović tokom posete Zaječaru.

Momirović je u Gradskoj upravi sa gradonačelnikom Boškom Ničićem i direktorom JP „Putevi Srbije“ Zoranom Drobnjakom razgovarao o popravkama puteva u 42 sela na teritoriji grada Zaječara i o komunalnoj infrastrukturi u gradu, saopštilo je Ministarstvo.

On je rekao da su za četiri lokalne saobraćajnice, koje se vode kao republičke, „Putevi Srbije“ izdvojili 220 miliona dinara i podsetio da je rekonstrukcija pruge od 108 kilometara trebalo da bude završena 1. novembra.

„To je strateška pruga za nas, jako značajna pre svega zbog kargo saobraćaja, ali nadamo se da će se u budućnosti pokrenuti i putnički saobraćaj“, rekao je Momirović.

On je najavio da će u Zaječaru krajem ove i tokom sledeće godine biti investirano 30 miliona u postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda i u izgradnju 48 kilometara kanalizacione infrastrukture.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar