Foto:MGSI/ JOVANA MRKIC

Ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je danas u Novom Pazaru da će započeti infrastrukturni projekti u tom kraju biti "što pre završeni" i da će država u infrastrukturu tog područja nastaviti da ulaže i u narednom periodu. Momirović je sa saradnicima i predstavnicima lokalne samouprave obišao obilaznicu oko Novog Pazara, kao i radove na rekonstrukciji magistralnog puta ka Tutinu koje izvodi turska firma "Tašjapi", koji su vredni 24 miliona dinara.

„Previše se kasni sa rekonstrukcijom ove saobraćajnice koja je trebalo da se uradi još pre nekoliko decenija i zato više nemamo vremena za gubljenje. Rok za završetak radova je jun 2022. godine, ali uz dobre saradnike i izvodjače radova koje imamo, potrudićemo se da sve bude završeno, možda i do kraja ove godine“, rekao je on.

Kod obilaznice je bilo problema sa eksproprijacijom zemljišta, kako je rekao Momirović, smatra da ni cena nije bila adekvatno procenjena, ali će do sledeće godine prva deonica biti završena.

Najavio je i da će država u saradnji sa lokalnom samoupravom nastaviti da ulaže u Novi Pazar, i da će u narednom periodu biti uradjeno 110 kilometara kanalizacione i kolektorske mreže.

„U planu je i izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda, kao i investicije u sportsku infrastrukturu, jer ovaj grad to zaslužuje. Nadam se da će do kraja godine biti započeti radovi i na deonici autoputa od Požege do Boljara, a planirana je i rekonstrukcija puta Kraljevo-Novi Pazar“, dodao je Momirović.

Na pitanje novinara Sto plus radija da li se razgovaralo o izgradnji aerodroma u Novom Pazaru jer se ta tema pominjala prošle godine, Momirović je rekao da je to „previše ozbiljna investicija“ i da se o tome nije pričalo na današnjem sastanku.

„Nismo se, nažalost, proslavili investicijama u aerodrome i u ovom trenutku ima prioritetnijih pitanja poput putne i komunalne infrastrukture“, napomenuo je Momirović.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac istakao je da su izgradnja obilaznice i rekonstrukcija puta do Tutina „dva veoma bitna projekta, jer je u prošlosti vrlo malo ulagano u ovaj kraj“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Svi komentari (0)