Foto:TANJUG/ JAROSLAV PAP

Moja Prva Plata (MPP), projekat Vlade Srbije i Privredne komore Srbije, osvojio je prvo mesto na takmičenju u Briselu, kao najbolja inicijativa u prethodnoj godini koja u centar ekonomije stavlja ljude, saopštila je Privredna komora Srbije.

Kako je navedeno, nagrada iz Brisela za projekat MPP nije samo priznanje za Vladu Srbije i Privrednu komoru Srbije kao pokretače ove ideje, već pre svega za više od 17.000 mladih ljudi i 10.000 kompanija iz Srbije koji su učestvovali u tom projektu.

„Spoj mladosti, ideja, perspektive i preduzetništva suština su ovog projekta koji s ponosom nastavljamo“, izjavio je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Nagrada je dodeljena u kategoriji „Prospertitet“, a izbor je odredio žiri od 23 stručnjaka širom sveta i više od 8.300 glasova publike.

Na konferenciji u organizaciji „Emerging Europe“ proglašeni su najbolji projekti iz regiona koji obuhvata 23 zemlje centralne, istočne, jugoistočne Evrope i Кavkaza.

Кroz dva ciklusa programa MPP više od 17.000 mladih dobilo je priliku da stekne prvo radno iskustvo, a više od 10.000 poslodavaca da dođe do nedostajućih kadrova.

BONUS VIDEO Marko Vučetić: Šta mladima donosi Zakon o radnoj praksi

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar