Foto:Shutterstock

Inicijativa „Digitalna Srbija“ najavila je da će od danas sva tri mobilna operatera koji su članovi ove neprofitne organizacije svojim korisnicima omogućiti pristup portalu za učenje programiranja petlja.org bez naplate potrošenog internet saobraćaja.

Na ovaj način, i u vanrednim okolnostima, kompanije Telekom Srbija, Telenor i Vip mobile nastavljaju da zajednički podržavaju unapređenje algoritamske pismenosti kao jednog od osnovnih temelja jake digitalne ekonomije čiji razvoj je strateški cilj Inicijative „Digitalna Srbija“, stoji u saopštenju te organizacije.

Nakon što su na RTS3 pre nekoliko nedelja počeli Petljini televizijski časovi informatike i računarstva koje je pratilo više od 200.000 učenika, Inicijativa „Digitalna Srbija“ i Fondacija Petlja će do kraja aprila pokrenuti i Net.Kabinet, internet platformu koja će omogućiti praćenje redovnog nastavnog programa uz dvosmernu komunikaciju učenika sa svojim nastavnicima i svojim odeljenjem.

U tom kontekstu, odluka sva tri operatera-Telekom Srbija, Telenor i VIP mobile- da kroz „Digitalnu Srbiju“ na ovaj način zajednički podrže Petlju učiniće da obrazovanje na daljinu bude besplatno u pravom smislu te reči, ocenjuje se u saopštenju.

U narednom periodu, Inicijativa „Digitalna Srbija“ će sa svojim članovima raditi i na tome da se porodicama sa decom koja nemaju pristup internetu omogući da se, ravnopravno sa svojim vršnjacima, povežu na mrežu na kojoj se u današnje vreme stiče najviše znanja, najavila je ta organizacija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram