Miodrag Kostić, vlasnik MK Grupe / Foto: Medija centar Beograd

Kompanija MK Group završila je proces kupovine 67 odsto akcija Victoria Group, jedne od najvećih agrobiznis kompanija u Srbiji.

Integracijom kompanija članica Victoria Group: Sojaprotein, Victoria Oil, Victoria Logistic, Luka Bačka Palanka i VZS Stočna hrana, MK Group je stekla status većinskog vlasnika dok dosadašnji akcionari, Milija Babović i kompanija Apsara Limited, ostaju manjinski vlasnici.

Finansijski direktor MK Group Andrija Vuković istakao je da će bogato iskustvo, stabilnost poslovanja i strateška usmerenost MK Group ka implementiranju najnovijih trendova u poljoprivredi doprineti daljem jačanju i rastu Victoria Group.

Proizvodi od soje i suncokreta Victoria Group izvoze se u preko 60 zemalja sveta, navedeno je u saopštenju MK Group.

Foto: Shutterstock

Izvršni direktor Victoria Group, Stefan Babović, naglasio je da Victoria Group nastavlja dosadašnju saradnju sa  partnerima i kooperantima.

Victoria Group sarađuje sa preko 300 poljoprivrednih zadruga i 40.000 poljoprivrednika, a njeni proizvodi od soje i suncokreta mogu da se nađu u preko 60 zemalja širom sveta, od čega čak 80 odsto odlazi na tržište Evropske unije.

Kompanija MK Group, kako navodi u saopštenju, sa 35 godina poslovanja u agraru, izrasla je u najveću vertikalno integrisanu kompaniju u tom sektoru u Srbiji i jednu od najvećih u ovom delu jugoistočne Evrope.

Obrađuje 20.000 hektara u zemlji i ujedno je najveći izvoznik žitarica u Srbiji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare