Igor Mirović sns predsedništvo
Igor Mirović Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je danas u Bijeljini da će Vojvodina u godinama koje slede "odigrati svoju ulogu predvodnika u proizvodnji hrane", što će značiti garant i podršku i svim državama u okruženju.

„Vojvodina kao najsnažnija poljoprivredna oblast, kao pokrajina koja daje, i po obimu i po kvalitetu, najveći broj najznačajnijih poljoprivrednih proizvoda, nastaviće sa svojim proizvođačima, gazdinstivima i naučnim razvojnim institutima da pruža podršku Republici Srpskoj i svim drugim državama u regionu. Bili smo, i bićemo uvek, partneri Republici Srpskoj“, rekao je Mirović na otvaranju jubilarnog 20. Međunarodnog sajma poljoprivrede, lova, ribolova i ekologije „Interagro 2022“ u Bijeljini u Bosni i Hercegovini.

Podsetio je na važnost izgradnje saobraćajne infrastruktre i kada je reč o putu od Kuzmina do Bijeljine i dalje do Banjaluke, i kada je reč o Fruškogorskom koridoru.

„Srbija se gradi i izgrađuje i već za nekoliko godina putovaćemo mnogo brže i bićemo povezaniji, što će značiti i mnogo koristi za privredu i poljoprivrednike“, kazao je Mirović, a preneo Biro za odnose s javnošću Pokrajinske vlade.

Dodao je da je „jednoglasni zaključak“ sajma da „treba zajednički da se založimo za to da se inicijativa Otvoreni Balkan proširi na sve druge države“, na Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru i da korist od povezivanja, sporazuma, manjih troškova, bržeg prometa i jednostavnijih procedura imaju i te države.

BONUS VIDEO Aplikacije u poljoprivredi?

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar