Dušan Nikezić i Siniša Mali Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC, Filip Krainčanić/Nova.rs

"Ministre Mali, od kada je evropski istraživački novinarski konzorcijum dokazao da je zloglasna izraelska grupa "Tim Horhe" za račun vaše vlasti falsifikovala aferu "Mauricijus", vi treba da odgovorite na samo jedno pitanje: da li ste falsifikovane dokumente, kojima ste mahali pred kamerama, dobili od Izraelca Tal Hanana ili od Aleksandra Vučića?", istakao je Dušan Nikezić, potpredsednik Stranke slobode i pravde.

„Umesto odgovora na ovo jednostavno pitanje, vi nastavljate da radite ono što ste i „doktorirali“ – da falsifikujete podatke“, kaže Nikezić i dodaje:

„Hvalite se penzijama, a dobro znate da su penzije danas realno niže nego 2012. godine, kada su bile 56 odsto prosečne plate, dok su danas pale na samo 42 odsto. Kažete da ‘nijedan investitor nije hteo da posluje u Srbiji’, i to u 2011. godini, kada su ukupne investicije bile 3,3 milijarde evra, a od te 3,3 miljarde u zemlju se u gotovini slilo 2,4 milijarde evra, 50 odsto više nego prošle godine –  koju nazivate rekordnom.“

PROČITAJTE JOŠ

On kaže da se Mali usuđuje da optužite za „prazna obećanja“ Dragana Đilasa, u čije vreme je, kako ističe, izgrađeno 4 mosta, 9 škola, 45 vrtića, 4 nova doma zdravlja, 1.575 socijalnih i neprofitnih stanova… a da pritom „ne može da navede nijedan jedini infrastrukturni objekat koji je izgrađen za vreme njegovog mandata na mestu gradonačelnika Beograda“.

Konačno, zaključuje Nikezić, kada Mali ponovo spominje „profit od 619 miliona evra“, dovodi u pitanje i svoju fakultetsku diplomu, „pošto se ta lekcija da prihod i profit kompanije nisu isto uči iz predmeta ‘Finansijsko računovodstvo na prvoj godini Ekonomskog fakulteta“.

BONUS VIDEO Plagijator Siniša Mali ponovo doktor: Šta kaže VAR?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare